Ο Μύθος για την Προέλευση των Ρούνων.

Μοιραστείτε
avatar
Lady of The Wind
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2011

Ο Μύθος για την Προέλευση των Ρούνων.

Δημοσίευση  Lady of The Wind Την / Το Τετ Νοε 30, 2011 6:30 pm

Ο Όντιν ήθελε να γνωρίζει τα πάντα. Αποφάσισε, λοιπόν, ότι για να γίνει παντογνώστης έπρεπε να θυσιάσει κάτι που ήδη κατείχε. Πρώτα από ολα, έχασε το ένα από τα μάτια του για μια γουλιά από την πηγή της σοφίας.Μετά, ο Όντιν κρεμάστηκε από το κορμό του Ίγκντραζιλ, του Δένδρου του Κόσμου, με το σώμα του τρυπημένο με ένα βέλος ανάποδα.Έτσι προσέφερε το σώμα του σε αντάλλαγμα τη Γνώση.Για εννέα μερόνυχτα έμεινε εκεί κρεμασμένος, χωρίς τροφή και νερό, μέχρι που έπεσε τελικά από το Δένδρο, σφίγγοντας τους Ρούνους και τα μυστικά της Γνώσης που αυτοί έκρυβαν, στα χέρια του.
Με τους Ρούνους στην κατοχή του, ο Όντιν έγινε ο σοφότερος όλων των θεών. Οι Ρούνοι του έδωσαν την ικανότητα να κάνει ξόρκια και να βλέπει το παρόν και τα μελλούμενα κι αυτός χρησιμοποίησε τις μαγικές αυτές δυνάμεις με διάφορους τρόπους.Στο πεδίο της μάχης, συνοδευόμενος από τους δυο λύκους του, Γκέρι και Φρέκι, ήταν ο σκληρότερος πολεμιστής και είχε αποκτήσει τη δύναμη να αλλάζει μορφή και να τυφλώνει τους αντιπάλους του. Στις τέχνες την Ειρήνης, τον βοηθούσαν τόσο η Γνώση των Ρούνων, αλλά και δυο κοράκια που ονομάζονταν Χούγκιν (σκέψη) και Μούνιν (μνήμη). Αυτά πετούσαν κάθε μέρα πανω απο όλο τον κόσμο και εβλεπαν τα πάντα. Όταν επέστρεφαν, ψιθύριζαν ό,τι είχαν δει στο αυτί του παντοδύναμου Θεού Όντιν και αυτός μετά συμβουλευόταν με σοφία τους Ρούνους....

Odin
avatar
Ravenwolf
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Λέων Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 14/06/2011

Απ: Ο Μύθος για την Προέλευση των Ρούνων.

Δημοσίευση  Ravenwolf Την / Το Πεμ Δεκ 01, 2011 4:15 pm

Πολύ ωραίο το ποστ σου Lady. Είναι πολύ περίεργο που σε αυτή την μυθολογία οι θεοί δεν τα ξέρουν όλα και μπορεί να πεθάνουν.
avatar
Lady of The Wind
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2011

Απ: Ο Μύθος για την Προέλευση των Ρούνων.

Δημοσίευση  Lady of The Wind Την / Το Παρ Δεκ 02, 2011 3:19 pm

Ravenwolf έγραψε:Πολύ ωραίο το ποστ σου Lady. Είναι πολύ περίεργο που σε αυτή την μυθολογία οι θεοί δεν τα ξέρουν όλα και μπορεί να πεθάνουν.

Σε ευχαριστώ Very Happy . Παντα είχα μια έλξη προς την Βορειοευρωπαϊκή Παράδοση και τη μυθολογία.
Πράγματι είναι ενδιαφέρον που σε αυτή τη ιστορία του Όντιν, οι Θεοί εμφανίζονται και αυτοί με την ανυσηχία της κατάκτησης της γνώσης.

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Απρ 27, 2018 9:40 am