Πραγματικότητα

Μοιραστείτε
avatar
aeren
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 10/02/2012

Πραγματικότητα

Δημοσίευση  aeren Την / Το Πεμ Φεβ 16, 2012 7:34 pm

Καλησπέρα! Διάβασα όλα τα post και σε αυτό το foroum αλλά και σε πολλά άλλα και γενικά παντού πάνω κάτω δημοσιεύονται οι ίδιες μέθοδοι. Δεν διαφωνώ, εξάλλου τις έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις τεχνικές απλά μετά απο πάρα πάρα πολύ καιρό διαλογισμού εχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα -αποτελέσματα. Επειδή όμως είναι προσωπικά και όχι γενικά ίσως να μην φανούν χρήσιμα σε πολλούς.. ιδίως σε αυτούς που ασχολούνται περιστασιακά. Θα μιλήσω λοιπόν για το διαλογισμό χωρίς να δώσω μια ξεκάθαρη τεχνική.
Ο διαλογισμός είναι μια άσκηση για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση της συνειδητότητας και αρχικά θα πρέπει να αναγνωρίσετε την ανάγκη μιας τέτοιας άσκησης και θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρος ο λόγος, δηλαδή τι θέλετε να πετύχετε. Την Πραγματικότητα!!!
Θα πρέπει πρώτα να αναφέρω πως ο διαλογισμός κρύβει πολλούς κινδύνους ειδικότερα αν συνδυάζεται με ασκήσεις αναπνοής. Σε καμιά περίπτωση δεν παίζουμε με την αναπνοή μας!!!
Η διαδικασία εκπαίδευσης είναι σταδιακή, αργή και αρκετά σκληρή στα πρώτα στάδια γιατί ο νους έχει γίνει δύσχρηστος, δεν πρόκειται για μια ξαφνική στροφή του νου, θέλει κοπο και ίσως κάποιοι να τα παρατήσουν την πρώτη βδομάδα. Όμως όποιος επιθυμεί να κάνει σωστή δουλειά και να προοδεύσει, να ανυψωθεί, θα πρέπει να εργάζεται καθημερινά για 15 λεπτά (και αργότερα 30). Ο διαλογισμός μας δίνει τη δύναμη να καθαρίζουμε το οπτικό μας πεδίο και από τον ευμετάβλητο κόσμο της εικόνας να περάσουμε στον κόσμο της πραγματικότητας. Κάθαρση των αισθήσεων και κάθαρση της βούλησης! κάθαρση σημαίνει απελευθέρωση!!! Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε αρχικά είναι μια εκούσια συγκέντρωση στον νου, υποταγή της προσοχής και έλεγχό της βούλησης.
Μόλις κάποιος τιθασεύσει τις σκέψεις του θα αρχίσει να βούτα σε άλλες διαστάσεις αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα βιώσει απ'την αρχή εκστατικές καταστάσεις. Η μυστικιστική ζωή δεν ξεκινά με υπερφυσικές πράξεις. Πρέπει αρχικά να παρατηρούμε, να μην επεμβαίνουμε, το κλειδί είναι η παρατήρηση της σκέψης, η παρατήρηση του πνευματικού κόσμου. Παρόλα αυτά μπορεί η παρατήρηση, για κάποιους, να μην είναι κάτι καινούριο ή ακατανόητο! Αυτή η παρατήρηση βοηθά στην απόκτηση του ελέγχου της προσοχής. Μπορείτε να βρείτε ένα θέμα της αρεσκείας σας και να διαλογιστείτε σ'αυτό. το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το αφήσετε να εξελιχθεί!! (ξεχάστε το κενο) θα πρέπει όμως να προστατευτείτε απο τις εξωτερικές παρεμβάσεις. ίσως στην αρχή αισθανθείτε ανίκανοι να διατηρήσετε την συγκέντρωσή σας πρέπει όμως να αντισταθείτε και να προσπαθήσετε ξανα! στην αρχή ίσως το τέταρτο σας φανεί αιώνας! Ακόμα κι ετσι όμως η διαδικασία θα έχει αρχίσει και δεν πρέπει να τα παρατήσετε, σύντομα θα αρχίσετε να βλέπετε διαφορετικά πράγματα, στην αρχή ίσως έχουν ακατάληπτο νόημα σύντομα όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν! Οσο βαθαίνει ο διαλογισμός θα σας προστατεύει απο τις εξωτερικές παρεμβολές.
Με τον καιρό απομακρυνόμαστε απο τον εξωτερικό κόσμο, ζούμε σ'αυτόν όμως είναι σαν να τον παρατηρούμε απο μακριά, και τότε είμαστε ελεύθεροι και φτάνουμε να κατανοούμε αυτό που είμαστε! Εγω έφτασα σ' αυτό το επίπεδο μετά απο περίπου 5 μήνες διαλογισμού (Βέβαια ο χρόνος που χρειάζεται ο καθένας είναι διαφορετικός ) και ανακάλυψα το πόσο ενωμένοι είμαστε με το σύμπαν! Θα μπορέιτε να δείτε και να μπείτε σε άλλες διαςστάσεις, θα γνωρίσετε άλλες οντότητες, παρακαλώ όμως να μην τις ονοματήσετε (καλες,κακιες,αγγελοι,δαίμονες κλτ).
Μόλις φτάσετε σ' αυτό το επίπεδο θα έχετε κατακτήσει το πρώτο στάδιο! Και όσο περνάει ο καιρό θα είστε σε θέση να κάνεται τα πάντα ευκολότερα!
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Απ: Πραγματικότητα

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Κυρ Απρ 15, 2012 1:32 pm

Φίλη aeren δυστυχώς διαβάζω καθυστερημένα αυτό το ωραίο μήνυμα! Θα ήθελα να κρατήσω ορισμένες φράσεις που είπες, τις οποίες θεωρώ κλειδιά για την σωστή πνευματική εκπαίδευση.

Η διαδικασία εκπαίδευσης είναι σταδιακή, αργή και αρκετά σκληρή στα πρώτα στάδια γιατί ο νους έχει γίνει δύσχρηστος, δεν πρόκειται για μια ξαφνική στροφή του νου

Η μυστικιστική ζωή δεν ξεκινά με υπερφυσικές πράξεις.

το κλειδί είναι η παρατήρηση της σκέψης

Σ' αυτά συνοψίζεται κάθε αρχή. Αν κάποιος θεωρεί πως ασχολείται σοβαρά χωρίς να έχει υπόψιν του τα παραπάνω σίγουρα θα βρεθεί αργά ή γρήγορα σε αδιέξοδο.

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Απρ 25, 2018 3:04 pm