Καθημερινά Προβλήματα

Μοιραστείτε
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Καθημερινά Προβλήματα

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Τετ Ιαν 09, 2013 1:06 am

Αρκετά άτομα που ασχολούνται με την τέχνη, τη φιλοσοφία και γενικότερα τις εσωτερικές τέχνες παραπονιούνται κάπου κάπου για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το κύριο παράπονο είναι πως δεν έχουν χρόνο...

Θα παραβλέψω τους φυγόπονους, που παραπονιούνται όλη την ώρα στο facebook και θα μιλήσω γι' αυτούς που πραγματικά δεν έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους. Είναι τα άτομα που πολλές φορές εύχονται να είχε η μέρα περισσότερες ώρες για να μπορέσουν να ασχοληθούν πραγματικά.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η ενασχόληση, με λίγη βοήθεια από τους οδηγούς μας, μπορεί να μας προσφέρει τα προς το ζην, με διάφορους τρόπους (δε θα επεκταθώ σ' αυτό καθώς διαφέρει από άτομο σε άτομο). Υπάρχουν όμως εμπόδια μέχρι εκείνο το σημείο δύο εκ των οποίων είναι τα σημαντικότερα:
1.) Πολύς ύπνος
2.) Ελάχιστη θέληση

Μη περιμένει κάποιος να του δώσουν 'τρόπους' εύκολου χρήματος ενώ κάνει πάρτυ όλη μέρα ή ξημεροβραδιάζεται σε καφετέριες. Η αφοσίωση είναι αφιέρωση. Ή κάνεις κάτι ή δε το κάνεις. Το ''η προσπάθεια μετράει'' είναι λογική ήδη ηττημένων, κι αυτό δεν φέρνει πρόοδο. Η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει υπερπροσπάθεια για να δείξει κανείς πως αξίζει. Και πάλι όμως είναι θέμα οδηγού και προσωπικού προγράμματος.

Η ελαχιστοποίηση του ύπνου μας δίνει περισσότερο χρόνο να λύσουμε προβλήματα μικρότερα, τα οποία μπορεί να μοιάζουν αμελητέα, αλλά αν τα μαζέψεις όλα μπορεί να φτιάχνουν έναν Όλυμπο. Σιγά σιγά διαλέξτε θέματα και αναπτύξτε τα, προχωρήστε τα, εξελίξτε τα (θέματα που αφορούν εσάς πάντα, όχι γενικότητες. Δεν είναι πρόοδος για κάποιον που δεν έχει πολύ χρόνο να ασχοληθεί λ.χ. με την πολιτική). Μπείτε στη λογική που προσπάθησα να περιγράψω στο άρθρο ''Η Μεταβατική περίοδος 2013-2019''. Ορίστε το σημείο που θέλω να συνδέσετε με το παρόν θέμα:

Ο καθένας μας είναι αποτέλεσμα κάποιας αιτίας, και έχει συνεπώς έναν συγκεκριμένο σκοπό (χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως ο σκοπός είναι να φέρει μια τρανή αλλαγή κτλ, μπορεί απλώς να είναι η αυτοπραγμάτωσή του/της). Τα δεσμά που αναφέραμε πιο πάνω είναι νοητικά, έχουν δηλαδή να κάνουν με τον εγκέφαλο, άρα τα δεσμά βρίσκονται στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος έχει δύο ημισφαίρια. Αν ξεκινήσετε το έργο της αυτοπραγμάτωσης, σιγά σιγά θα ενεργοποιούνται διάφορα σημεία στον εγκέφαλο. Το δεξί ημισφαίριο ενεργοποιείται σιγά σιγά και χαρίζει επαφή με τον πνευματικό μας οδηγό. Αυτός είναι ο στόχος! Αυτή είναι η πρώτη πραγματική μύηση, να γίνει κάποιος μαθητής των πνευμάτων. Ο οδηγός θα ξέρει καλύτερα απ' όλους τι είναι καλύτερο να γίνει. Κι έτσι η πρόοδος από κει και πέρα είναι πιο στέρεη.


Αν κάνετε αρχή με τον οδηγό σας εν καιρώ θα διαπιστώσετε και μόνοι σας τι χρειάζεστε και τι όχι. Ειδάλλως το χρήμα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο εγωισμούς. Οι τρεις διαφορές ανάμεσα σ' αυτό που περιγράφω και σε μία συμφωνία με δαίμονα για χρήματα είναι οι εξής:
1.) Δε χάνεις την ψυχή σου.
2.) Δεν πρόκειται να σου δοθεί τίποτε έτοιμο όσο κι αν προχωρήσεις. Μόνο τρόποι θα σου δίνονται οι οποίοι δεν αφορούν το τζόκερ.
3.) Θα σου βγει το λάδι μέχρι να σου δοθούν αυτά. Δεν έχει γρήγορες λύσεις. Έχει μέθοδο με ταυτόχρονη άνοδο.
Μ' άλλα λόγια καμία σχέση το ένα με το άλλο. Δεν υπάρχει νόημα να τα συγχέετε.

Θα το ξαναπώ κλείνοντας το άρθρο: Μην περιμένετε τίποτε, αν δε θυσιάσετε τίποτε. Ακόμη και για τις συμφωνίες θυσιάζετε κάτι, την ψυχή σας. Συνεπώς όσοι θεωρείτε πως αξίζετε ν' ασχοληθείτε full time με την τέχνη, νομίζω πως έχετε μία κατεύθυνση τώρα. Σε τέτοιες εποχές περνούν πολλά απ' το νου μας. Προσέχετε και δουλέψτε. Μια φράση που κυκλοφορεί πολύ στα γυμναστήρια και ταιριάζει πολύ εδώ, είναι η παρακάτω:

''You don't always get what you wish for, you get what you work for".

Όλα είναι εργασία... Το ερώτημα είναι όμως: είστε ψυχολογικά έτοιμοι για υπερωρίες εσωτερικής εργασίας;
avatar
dimitra_
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Δίδυμος Δράκος
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 16/08/2012

Απ: Καθημερινά Προβλήματα

Δημοσίευση  dimitra_ Την / Το Τετ Ιαν 09, 2013 10:10 pm

Wink Wink Wink Wink
Πες τα Χρυσόστομε!!!!
Αυτά που αναφέρεις εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς της ζωής μας και της καθημερινότητας μας.
Δυστυχώς το δίπτυχο "Πολύς ύπνος/Ελάχιστη θέληση" έχει ριζώσει στην νεολαία και είναι μια μεγάλη απογοήτευση.
Βρε παιδιά πείτε μου λίγο, ποιος δεν θέλει την επιτυχία?
Πως θα έρθει η επιτυχία χωρίς σκληρή δουλειά?
Γιατί να μην αφήνω κάθε μέρα πίσω μου κάτι δημιουργικό - από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο?

Και πιστέψτε με ----> πρωινό ξύπνημα = η μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής μου! Πρωινός καφές, στην ηρεμία του σπιτιού (γονείς, φίλοι,παιδιά,σκυλιά, γατιά όλοι έχουν πάρει το δρόμο τους)! Η καλύτερη ώρα για να βρω τον εαυτό μου!
Και σας μιλάει η μεγαλύτερη γαϊδούρα που αν δεν είχε εργαστήριο το πρωί σαν φοιτήτρια σηκωνόταν μετά τις 4!!!!!Σαν φοιτήτρια τον χειμώνα δεν έβλεπα μέρα είχα απόγευμα εργαστήρια Razz Razz Razz Razz

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Απρ 23, 2018 4:55 am