Περίοδος Ανόδου - Παύση - Εμβάθυνση

Μοιραστείτε
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Περίοδος Ανόδου - Παύση - Εμβάθυνση

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Τετ Ιαν 16, 2013 9:23 pm

Κάποιες φορές όταν νιώθουμε πως τα πάμε καλά σε κάποιον τομέα, έρχεται μια παύση, μία περίοδος όπου τα πάντα μοιάζουν να μη προχωρούν, πως έχουμε πέσει σε ένα time loop ίσως, ή πολύ απλά έχουμε κολλήσει. Η πρόοδος έχει κι αυτή τους χρόνους της, όπως η μουσική. Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τον ρυθμό της, τον κάθε 'χρόνο' της και να πράττουμε αναλόγως.

Οι παύσεις είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι. Είναι αυτό που θα καθορίσει αν θα συνεχίσετε στο δρόμο που επιλέξατε ή θα... στρίψετε. Είναι το σημείο στο οποίο επανακαθορίζουμε την πορεία μας.

Για να το πράξουμε αυτό είναι αναγκαίο να έχουμε κατά νου δύο πράγματα:
1.) Τι μας έφερε ως εδώ και
2.) Που θέλουμε να πάμε. Εδώ αν έχουμε κατανοήσει πλήρως το προηγούμενο βήμα, συνεχίζουμε ευθεία προς τον στόχο μας, ή προς την επίτευξη του προγράμματός μας, χωρίς να λοξοδρομήσουμε.

Αν αυτό πετύχει, τότε σε ό,τι μας έφερε ως αυτό το σημείο κάνουμε εμβάθυνση. Η κατανόησή μας αυξάνεται και ισοσταθμίζεται με την γνώση που έχουμε. Αυτή η διαδικασία μπορεί να θεωρηθεί σαν τεστ ή πρόκληση. Είναι απαραίτητη για τη συνέχεια καθώς με την εμπειρία που μαζεύουμε σιγά σιγά Ωριμάζουμε.

Από αυτή την διαδικασία θα πρέπει να περάσει κάθε θεωρητική γνώση που έχουμε, για να δούμε αν πραγματικά μας ωφελεί ή μας βαραίνει. Μπορεί να λειτουργήσει δηλαδή και ως φίλτρο.

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Απρ 20, 2018 11:09 pm