Πεντάλφα & Πεντάγραμμο

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Πεντάλφα & Πεντάγραμμο

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Δευ Ιουν 28, 2010 6:39 pmΗ Πεντάλφα ή Πεντάγραμμο, είναι ένα πεντάκτινο αστέρι το οποίο φέρει την μία του ακτίνα ορθή. Αποτελεί το πιο σημαντικό σύμβολο της Σύγχρονης Μαγείας.  Είναι θρησκευτικό σύμβολο, όπως είναι ο Σταυρός για τους Χριστιανούς και το εξάκτινο Άστρο του Δαυίδ για τον Ιουδαϊσμό, αλλά είναι και σύμβολο μαγικής τέχνης της Μαγείας. Μια σχεδιασμένη ή ζωγραφισμένη Πεντάλφα, ονομάζεται “Πεντάγραμμο”. Στη Μαγεία και στις τελετές της Τέχνης, η Πεντάλφα εμφανίζεται πάνω σε στρογγυλό δίσκο από πηλό, κερί ή κεραμικό, ενώ άλλες παραδόσεις χρησιμοποιούν χαλκό ή ασήμι, στον οποίο δίσκο είναι χαραγμένο το Πεντάγραμμο μαζί με άλλα sigil και σύμβολα, και χρησιμοποιείται για να καθαγιάζει έναν Μαγικό Κύκλο, να γειώσει την ενέργεια και να εκτελέσει ξόρκια.  Στην παραδοσιακή τελετή του “Κατεβάσματος της Σελήνης”, η Αρχι- Ιέρεια λαμβάνει την στάση της Πεντάλφας, τον συμβολισμό της Γέννησης και της Αναγέννησης.

Οι πρώτες αναφορές στην Πεντάλφα, εμφανίζονται από την αρχαία Σουμερία (περίπου το 3.500 π.Χ.), όπου εικάζεται πως συμβόλιζε το Ουράνιο Ον και χρησιμοποιούνταν ως προστασία εναντίον της μαγγανείας. Πάμπολλα ευρήματα στην Μεσοποταμία και στις γύρω περιοχές, της περιόδου από το 3.500 π.Χ. έως και το 900 π.Χ., φέρουν την Πεντάλφα. Στην Σουμερία, θεωρούταν σύμβολο της Ουράνιας Κατοικίας. Επίσης, για την αρχαία Βαβυλώνα υπήρξε σύμβολο των τεσσάρων κατευθύνσεων την Εμπρόσθια, την Οπίσθια, την Αριστερή και την Δεξιά. Κατευθύνσεις  που αντιστοιχούν στους πλανήτες Δια, Ερμή, Άρη και Κρόνο αντίστοιχα, και της πέμπτης κατεύθυνσης “πάνω” που αντιστοιχεί στην “Ουράνια Βασίλισσα”, δηλαδή την Αφροδίτη (την οποία αποκαλούσαν στην  Βαβυλώνια ως “Ιστάρ” ή  “Αττάρτ”). Έτσι, η Πεντάλφα συνδέθηκε με την λατρεία της Θεάς του Κάλλους και του Έρωτα.

Πολλοί και πολλές Witches (η λέξη αυτή για τη σύγχρονη Μαγεία αποτελεί ιερή λέξη, και χρησιμοποιείται και για τα δυο φύλα, για να δηλώσει τους μυημένους από το 2ο Βαθμό και πάνω) φέρουν επάνω τους την Πεντάλφα σε κρεμαστό ή σε δαχτυλίδι σαν σημάδι της θρησκείας τους ή σαν φυλαχτό/τάλισμαν. Τα περισσότερα γίνονται από καθαρό ασήμι, το μέταλλο της Σελήνης και των ψυχικών δυνάμεων. Αλλά μερικές φορές γίνεται και από χρυσό, το μέταλλο της δύναμης και της ενέργειας. Σε κάποιες Κάστες, η Πεντάλφα χρησιμοποιείται ως sigil των Μαγισσών, για την μύηση στον Δεύτερο Βαθμό της Μαγείας.

Στις τελετές, το Πεντάγραμμο σχεδιάζεται στον αέρα με το Ξίφος ή το Αθάμι. Οι μέθοδοι που γίνεται αυτό είναι ακριβής και αλλάζουν ανάλογα την περίπτωση και το σκοπό. Διαφορετικά σχεδιάζονται τα Πεντάγραμμα για να επικαλεστείς από τα Πεντάγραμμα που έχουν σκοπό να εξορίσουν.  Στην Μαγεία, η Πεντάλφα είναι το σύμβολο προστασίας για κάθε Witch και σύμβολο θετικής δύναμης που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των Στοιχειακών Δυνάμεων.  Το Πεντάγραμμο χρησιμοποιείται επίσης και σε ασκήσεις διαλογισμού, όπου κάθε ακτίνα έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ιδιότητα, ιδέα, συναίσθημα ή το όνομα κάποιας Παγανιστικής/Μαγικής Οντότητας.

Η “Πεντάλφα του Μάγου” είναι ένας κυκλικός δίσκος ή κύκλος με χαραγμένο ένα πεντάκτινο αστέρι. Λέγεται ακόμα και “Πεντάλφα του Σολομώντα” και είναι ένα σημαντικό και πανίσχυρο σύμβολο θεϊκής δύναμης.  Σύμφωνα με κάποιες πηγές, αντιπροσωπεύει τον Θεό ή τον Άνθρωπο και τα 4 Στοιχεία της Φύσης, τις 5 Αισθήσεις, τις 5 πληγές που δέχτηκε ο Ιησούς στο σταυρό, τα 5 άκρα του ανθρώπου σε τεντωμένη θέση (κεφάλι, χέρια, πόδια). Οι Witches κεντάνε την Πεντάλφα πάνω στις ρόμπες και τους μανδύες τους και τα αφιερώνουν μέσα και έξω από το Μαγικό Κύκλο που χρησιμοποιούν σε τελετουργίες και γιορτές. Σαν φυλαχτό, η Πεντάλφα προστατεύει τον Μάγο και τη Μάγισσα από επιθέσεις από Δαίμονες και Πνεύματα, ενώ σαν τάλισμαν επιτρέπει στην επίκληση και στον έλεγχο τους.

Κάποιες Πεντάλφες είναι σύμβολα πέρα από το πεντάκτινο αστέρι: Κύκλοι, ημικύκλια, τετράγωνα και σταυροί, χαραγμένα με τα ονόματα των Αγγέλων ή των Δαιμόνων ή τα μαγικά ονόματα του Θεού. Αυτά τα σύμβολα λειτουργούν ως τάλισμαν για συγκεκριμένο σκοπό, όπως είναι η αγάπη, ο πλούτος ή ακόμα και εκδίκηση.Στην σημερινή εποχή, η Πεντάλφα έχει παρανοηθεί και παρεξηγηθεί από την ιερότητα του ως σύμβολο της Μαγείας. Και ο λόγος είναι η αντεστραμμένη Πεντάλφα, με την μία ακτίνα κάτω και τις δύο επάνω, συσχετίζοντας την με κάθε τι Κακό. Και η λογική τους είναι ότι, εφόσον η Ορθή Πεντάλφα αντιπροσωπεύει τον Θεό και κάθε τι Καλο, η Αντεστραμμένη αντιπροσωπεύει το αντίθετο του, τον Εωσφόρο και κάθε τι Κακό. Αυτό έχει να κάνει με κάθε Θεότητα. Και η αλλαγή αυτή, έγινε τον 19ο αιώνα από τον Eliphas Levi, ο οποίος περιέγραψε ότι η Αντεστραμμένη Πεντάλφα αντιπροσωπεύει τα κέρατα του τράγου του Sabbat των Μαγισσών. Και ειδικότερα, στο “Κλειδί των Μυστηρίων” δήλωσε :

“Είναι ο τράγος της λαγνείας που επιτίθεται στον Παράδεισο με τα κέρατα του. Είναι σημάδι απέχθειας από τους μυημένους της ανώτερης βαθμίδας, ακόμα και στα Σάμπατ.”

Το 1966, δημιουργήθηκε η Εκκλησία του Σατανά στην Αμερική, υιοθέτησε τον Μπαφομέτ ως σύμβολο της, την Αντεστραμμένη Πεντάλφα μέσα σε κύκλο, με χαραγμένα μέσα το κεφάλι τράγου και τα Καμπαλιστικά σύμβολα που δημιουργούν τη λέξη “Λεβιάθαν”, ένα ερπετό της κόλασης, συνδεδεμένο με τον Σατανά και την Κόλαση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, στην μοντέρνα εποχή να μην είναι πλέον αποδεκτό για τους πρωτόβαθμους μυημένους να φέρουν την Αντεστραμμένη Πεντάλφα. Διότι με τον τρόπο αυτό παλαιότερα αυτό έδειχνε πως δεν έχουν περάσει ακόμα στο 2ο βαθμό μύησης, για να είναι άξιοι να φέρουν την Ορθή Πεντάλφα.

Ακόμα και η Ιερά Εξέταση του Μεσαίωνα, δεν συσχέτισε ποτέ την Πεντάλφα (είτε Ορθή είτε Αντεστραμμένη) με τον Σατανά και τον Μπαφομέτ, που λατρεύονταν από τους Ναΐτες. Στις 11 κατηγορίες και στις 8 Παπικές διακηρύξεις εναντίον των Ναϊτών, δεν γίνεται καν λόγος για την Πεντάλφα ή τον Μπαφομέτ. Ο μεταγενέστερος του Levi και ο πιο διάσημος μυστικιστής Άλιστερ Κρόουλυ, προσπάθησε κάπως να αποκαταστήσει της φήμη της  Πεντάλφας, γράφοντας ότι η Ορθή Πεντάλφα συμβολίζει τον Μακρόκοσμο ενώ η Αντεστραμμένη τον Μικρόκοσμο.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Witcher στις Σαβ Μαϊος 20, 2017 11:11 am, 2 φορές συνολικά
avatar
pentaggeli
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Καρκίνος Μαϊμου
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 11/04/2012

Απ: Πεντάλφα & Πεντάγραμμο

Δημοσίευση  pentaggeli Την / Το Πεμ Απρ 12, 2012 2:38 pm

Η Πενταλφα αρχικα χρησιμοποιηθηκε ως το συμβολο του πλανήτη της Αφροδίτης κα σύμβολο της γενετήσιας πραξης
avatar
sad fairy
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Παρθένος Βουβάλι
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 29/09/2015

Απ: Πεντάλφα & Πεντάγραμμο

Δημοσίευση  sad fairy Την / Το Παρ Οκτ 02, 2015 4:57 pm

bounce bounce bounce bounce

σωστα
avatar
Black Panther
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Καρκίνος Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 06/07/2014

Απ: Πεντάλφα & Πεντάγραμμο

Δημοσίευση  Black Panther Την / Το Παρ Οκτ 02, 2015 7:27 pm

Για αλλους λαους δεν γνωριζω καλα, στην Ελλαδα ηταν ιερο συμβολο των Πυθαγορειων ηταν η ιερα τετρακτυς. Εχει πολυ ιστορια πισω του στους Πυθαγορειους, δεν θα αναφερθω τωρα. Οταν το σχεδιαζαν σημαινε: καλημερα ή χαιρε και να εχεις παντα υγεια!
Σε ο,τι αφορα την Αφροδιτη μην τα μπερδευετε, γιατι Αφροδιτη ηταν η Πάνδημος και η Ουρανία. Η πανδημος για τον απλο λαο , της ομορφιας με τα μπουτακια, αλλα το αποκρυφο συμβολισμο το εφερε η Ουρανία.
avatar
Ravenwolf
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Λέων Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 14/06/2011

Απ: Πεντάλφα & Πεντάγραμμο

Δημοσίευση  Ravenwolf Την / Το Παρ Οκτ 02, 2015 8:08 pm

Γιατί η τετρακτύς και η πεντάλφα είναι το ίδιο; Εγω σαν σχήμα της ξέρω αυτό
avatar
Black Panther
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Καρκίνος Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 06/07/2014

Απ: Πεντάλφα & Πεντάγραμμο

Δημοσίευση  Black Panther Την / Το Σαβ Οκτ 03, 2015 4:20 pm

Eχεις δικιο, δεν ημουν αναλυτικη. Η τετρακτυς εχει 4 εξελικτικες μορφες , που καθοριζουν την πορεια της εξελιξης της ζωης στον κοσμο. Υπαρχουν2 αρχικες τετρακτυες που αφορουν την επιστημη της φυσικης και 2 που αφορουν στην επιστημη της χημειας.
Ακολουθωντας το πυθαγορειο θεωρημα, ακολουθουμε και τις 5 εξελικτικες βαθμιδες της θεωσης:
α.αποκτηση απο την ψυχη μας της ορθης γωνιας.
β.υψωση στο τετραγωνο
γ.σταυρωση των 2 καθετων πλευρων
δ.υψωση της υποτεινουσας στο τετραγωνο και η εξισωση της με το αθροισμα των τετραγωνων,
των 2 καθετων πλευρων
ε.ο συνδιασμος της λειτουργιας των 3 τετραγωνων του ορθογωνιου τριγωνου

Καταληγουμε δηλαδη σε 5 σταδια εξελιξης και καθε σταδιο εκφραζεται και απο ενα ακρο της πενταλφας.
Αυτο γνωριζω εγω. Τωρα πως το πυθαγορειο θεωρημα συνδεεται γεωματρικα με την πενταλφα, μην με ρωτησεις, μου το εξηγησαν και ΔΕΝ το καταλαβα...! Δεν τα ξερω και ολα ε! Μαθαινω συνεχεια και προσπαθω λυκακο μου.

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Απρ 23, 2018 5:08 am