Ο ανατολίτικος Διαλογισμός δεν είναι ο μόνος τρόπος

Μοιραστείτε
avatar
Epsilon
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Ιχθύς Κατσίκα
Φήμη : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 02/10/2011

Ο ανατολίτικος Διαλογισμός δεν είναι ο μόνος τρόπος

Δημοσίευση  Epsilon Την / Το Τετ Ιουλ 24, 2013 5:10 pm

Ας ξεκινήσω αυτό το ποστ με το εξής απλό, που λογικά το έχετε παρατηρήσει όλοι:
ΔιαΛογισμός = Λογισμός Διός

Ο Δίας ή Ζευς (το πρώτο όταν χωρίζει και το δεύτερο όταν ενώνει) ήταν ο πατέρας των Θεών και των θνητών. Ήταν ο ισχυρότερος Θεός.

Θεός = Θέαση = Θεατής, δηλαδή παρατηρητής
Ο Πλωτίνος έλεγε πως οι θεοί είναι θεοί διότι έχουν την ικανότητα της Θέασης.

Η Θέαση, ή όπως λεν αρκετά κινήματα ''η παρατήρηση'' είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξής μας. Τι είναι όμως Θέαση;
Σε γενικές γραμμές ακούμε πως είναι η ''παρατήρηση του Εαυτού''. Αυτά θα τα βρείτε σε διδασκαλίες του Γκουρτζίεφ και των γνωστικών. Στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι μόνο μία πτυχή. Η θέαση είναι μια ικανότητα που αναπτύσσεται με τον χρόνο όπως κάθε άλλη ικανότητα. Δεν είναι κάτι που γίνεται με ξόρκι, συνεπώς έστω για λίγο βγείτε από αυτή τη λογική.

Πρόκειται περί πλέξης. Το πλεκτό είναι ο Λογισμός μας. Ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα τέτοιο πλεκτό αντίστοιχης ποιότητας του Δία (του πατέρα θεών και ανθρώπων). Η δουλειά της πλέξης είναι αρχικά απλή:

Ξεκινώ με ορισμένες πληροφορίες Α από ένα βιβλίο.

Μαθαίνω κάποιες πληροφορίες Β από έναν μύστη.

===> Συνδιάζω αυτές τις πληροφορίες και τώρα έχω την οπτική Α, την οπτική Β συν την οπτική Γ = ΑΒ, η οποία προέκυψε από δική μου ανάλυση.

Έτσι συνεχίζουμε και προχωρά όλο και περισσότερο η πλέξη πληροφοριών, οι οποίες γίνονται ΓΝΩΣΗ.

Βέβαια το θέμα είναι τι πληροφορίες παίρνουμε. Αν συνδιάσουμε σούπερ κατερίνα με μενς χελθ, κάτι μπορεί να βγει, αλλά δεν θα οφελεί διόλου στην πρόοδό μας.

Οι πληροφορίες μπορεί να ρέουν κυριολεκτικά από παντού. Από παρατήρηση εαυτού, από βιβλία, από συζητήσεις, από τη φύση κ.τ.λ.

Συνεπώς ως ΔιαΛογισμό μην έχετε απλώς στο νου σας τον διαλογισμό των Σαολίν που κάθονται ακίνητοι από δύο ώρες ως δυο μέρες. Αν έτσι με μια τεχνική γινόμασταν μάγοι, θα ζούσαμε σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό. Η αλήθεια όμως είναι πικρή, και εδώ στη Γη πρέπει να μοχθήσουμε για να πάρουμε κάτι. Εγώ προτίνω (κλασσικά) να παίρνετε ερεθίσματα από την αρχαία Ελλάδα. Μιας και είμαστε Έλληνες είναι βλακώδες να μην τους αγγίξουμε.
avatar
Μαύρη Γατα
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Θηλυκό Κριός Κατσίκα
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 30/07/2012
Χιούμορ : δηλητηριωδες

Απ: Ο ανατολίτικος Διαλογισμός δεν είναι ο μόνος τρόπος

Δημοσίευση  Μαύρη Γατα Την / Το Τετ Ιουλ 24, 2013 5:18 pm

Πες τα...

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Απρ 20, 2018 11:26 pm