Τελετή Βάφτισης (Rite of Wiccaning)

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Τελετή Βάφτισης (Rite of Wiccaning)

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Δευ Σεπ 07, 2015 11:54 am

H Τελετή αυτή λαμβάνει χώρα όταν ένα ζευγάρι φέρνει το παιδί κάτω από την προστασία και την φροντίδα της Γουικανικής Οικογένειας του. Είτε αυτό είναι μια Σύναξη είτε μια παρέα φίλων είτε και τα δυο μαζί. Αυτό λέγεται "Βάφτιση" ή "Wiccaning". Η Τελετή γίνεται για όσους ακολουθούν την συγκεκριμένη παράδοση.

Ο λόγος που γίνεται αυτή η τελετή; Γίνεται για να παρουσιαστεί το παιδί στις Τέσσερις Κατευθύνσεις (ή Στοιχεία) και τους Θεούς. Οι ευλογίες δίνονται στο παιδί από την κάθε Κατεύθυνση/Στοιχείο και τους Θεούς ξεχωριστά, όπως και αν τα ονομάζει η παρέα. Συνήθως τους αποκαλούν "ο Κύριος και η Κυρά". Η τελετή αυτή γίνεται πριν το παιδί συναντήσει και αποκτήσει τα δικά του ενδιαφέροντα ανάμεσα στις πολλές πτυχές Τους. Η ευχή που ακολουθεί μπορεί φυσικά να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες.

"Καλώ τους Αρχαίους της Ανατολής, καλώ τους Φύλακες του Αέρα
Ευλογήστε τούτο το παιδί, (το όνομα του), με όραση τρανή σαν του Ανέμου και με το κουράγιο της περιέργειας, ώστε να χαιρετήσει κάθε νέα αυγή χωρίς φόβο.


Καλώ τους Αρχαίους του Νότου, καλώ τους Φύλακες της Φωτιάς
Ευλογήστε τούτο το παιδί, (το όνομα του), με καρδιά φλογερή σαν τον Ήλιο και με το κουράγιο του πάθους, ώστε να χορέψει στο φως χωρίς φόβο.


Καλώ τους Αρχαίους της Δύσης, καλώ τους Φύλακες του Νερού
Ευλογήστε τούτο το παιδί, (το όνομα του), με ψυχή βαθιά σαν της Θάλασσας και με το κουράγιο της αγάπης, ώστε να δει ηλιοβασίλεμα χωρίς φόβο.


Καλώ τους Αρχαίους του Βορρά, καλώ τους Φύλακες της Γης
Ευλογήστε τούτο το παιδί, (το όνομα του), με σκελετό και κορμί δυνατό σαν της Γης και με το κουράγιο της δέσμευσης, ώστε να εξερευνήσει το Μυστήριο χωρίς φόβο.
"

Πριν και μετά την τελετή, σερβίρονται γλυκά ή κεικ μαζί με κάποιο γλυκό χυμό ή γλυκό κρασί. Πάντα στην προτίμηση του καθένα. Αυτό γίνεται μετά το δεύτερο κομμάτι της τελετής, τον "Βαφτιστικό Γύρο" (Wiccaning Lap) γύρω από τον Κύκλο. Εδώ οι γονείς, ξεκινούν με το μωρό, έναν πλήρη κύκλο αρχίζοντας από Βορειοανατολικά. Ο Αρχιερέας τους καλωσορίζει και ζητάει να μάθει το όνομα του παιδιού (μαγικό ή κοινό, ανάλογα με την επιλογή των γονιών) και η Αρχιέρεια αναγνωρίζει το παιδί με αυτό το όνομα. Τότε οι γονείς ορίζονται και δεσμεύονται να μάθουν στο παιδί "για τους Θεούς, τη Ζωή και όλα εκείνα που ήρθαν και εκείνα που θα έρθουν". Στην συνέχεια γίνεται η ευλογία από τους Θεούς με τον ίδιο τρόπο με αυτόν που χρησιμοποιήθηκαν για τις Κατευθύνσεις. Έπειτα, πηγαίνουν το παιδί σε κάθε Κατεύθυνση και του δίνουν ένα μικρό δώρο ανάλογο του Στοιχείου. Εδώ μπορούν να ειπωθούν ευχές επίσης αντίστοιχες της Κατεύθυνσης/Στοιχείου.

Το παιδί αναγνωρίζεται πλέον "ως άξιο και έμπιστο της φιλοξενίας και της προστασίας μας". Πάνω του κάνουν το σύμβολο των "Δεμένων Καρδιών" και συνεχίζονται οι ευχές και οι ευλογίες. Κλείνοντας την τελετή και χωρίς να υπάρχει κάποια αντίρρηση, το μωρό σηκώνεται πάνω από το κεφάλι της Μητέρας και το κεφάλι του Πατέρα από μια φορά στον καθένα.

"Wiccaning, Charmed "Necromancing the Stone""


    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Απρ 22, 2018 3:38 am