Μπόλντουρ (Baldur)

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Μπόλντουρ (Baldur)

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Κυρ Μαρ 13, 2016 12:51 pmΠέρα από τον εορτασμό του Μεσοκαλόκαιρου, η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στον Μπόλντουρ (Baldur, στα αρχαία νορβηγικά "Baldr", στα αρχαία αγγλικά "Balder"). Ένας από τους Aesir θεούς, γιος του Όντιν και της Φριγκ, σύζυγος της νυχτερινής θεάς Νάννα και πατέρας του θεού Φορσέτι. Ήταν ο αγαπημένος όλων των θεών και των πλασμάτων της φύσης. Τόσο όμορφος, χαρούμενος και μεγαλοπρεπής, στην ουσία έλαμπε σαν τον ήλιο.

Όταν ο Μπόλντουρ άρχισε να βλέπει προφητικά όνειρα σχετικά με τον θάνατο του, η Φριγκ (θεά του πεπρωμένου) γύρισε τα πάντα στο κόσμο και εξασφάλισε την προστασία από αυτά με όρκο ότι δεν θα βλάψουν τον πολυαγαπημένο της γιο. Σίγουρη για την άτρωτη προστασία του Μπόλντουρ, οι θεοί διασκέδαζαν με το να του πετάνε όπλα και ότι έβρισκαν μπροστά τους, βλέποντας τα να ανακάμπτουν πάνω στο σώμα του χωρίς να του αφήνουν σημάδι.

Ο Λόκι, ο πιο πονηρός μπαγαπόντης μεταξύ των θεών, αισθάνθηκε μια ευκαιρία για σκανδαλιά. Απευθύνθηκε στην Φριγκ μήπως ξέχασε κάτι στην αναζήτηση της να συγκεντρώσει όρκους. Αυτή του απάντησε ότι ο ιξός ήταν πολύ μικρός και άκακος για να ασχοληθεί να του ζητήσει μια τέτοια υπόσχεση. Ο Λόκι έφτιαξε αμέσως ένα δόρυ από ιξό και έπεισε τον τυφλό θεό Χοντρ να το ρίξει στον Μπόλντουρ. Το δόρυ τον διαπέρασε και τον έριξε κάτω νεκρό.

Οι θεοί αποφάσισαν ότι ένας από αυτούς θα έπρεπε να κατέβει στον Κάτω Κόσμο και να δει αν υπάρχει τρόπος ο Μπόλντουρ να ξεφύγει από τα δεσμά της θεάς του Θανάτου, Χελ. Ο Χέρμοντ, ένας από τους γιους του 'Οντιν, συμφώνησε με το ταξίδι και κατέβηκε καβάλα στο άλογο του πατέρα του, Σλεινιρ. Κατέβηκε στις σκοτεινές ρίζες του Ιγκντρασίλ, στο βασίλειο της Χελ. Εκεί ο Χέρμοντ παρακάλεσε την θεά να απελευθερώσει τον Μπόλντουρ και μετά από πολύ προσπάθεια, την έπεισε να τον παραδώσει μόνο αν τα πάντα στο κόσμο δακρύσουν για χάρη του. Για να αποδειχτεί, με άλλα λόγια, ότι είναι αγαπητός από τα Πάντα.

Τα πάντα όντως δάκρυσαν για χάρη του, για τον γενναιόδωρο γιο του Όντιν. Η Γιγάντισσα Θιόκ, γενικά πίστευε ότι ήταν ο Λόκι μεταμφιεσμένος, και με θάρρος αρνήθηκε να κάνει αυτή τη κίνηση που θα εξασφάλιζε την επιστροφή του Μπόλντουρ. Και έτσι, ο λαμπερός θεός έμεινε κάτω μέχρι το Ράγκναροκ, την καταστροφή του Κόσμου και το τέλος των θεών. Μετέπειτα επανήλθε στο κόσμο των ζωντανών, κάνοντας να σκιρτήσουν χαρούμενα οι καρδιές των πλασμάτων στο νέο κόσμο.


_________________
Dinle kalp sesini

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Απρ 23, 2018 5:09 am