Ιντούν (Idun)

Μοιραστείτε
avatar
Witcher
Admin
Admin

Άντρας Τοξότης Τίγρης
Φήμη : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Ιντούν (Idun)

Δημοσίευση  Witcher Την / Το Κυρ Μαρ 13, 2016 1:09 pmIdun, η σκανδιναβική Θεά της Αιώνιας Νιότης και η γυναίκα του Bragi, Θεού της Ποίησης. Η Idun είναι εκείνη που φυλάει τα Χρυσά Μήλα που έχουν την μαγική δύναμη να διατηρούν την αιώνια νιότη και ομορφιά των Θεών. Καθώς οι Σκανδιναβοί Θεοί δεν είναι όλοι αθάνατοι (διότι ορισμένοι προέρχονταν από άλλες φυλές), τα Χρυσά Μήλα είναι πολύτιμα για αυτούς. Σύμφωνα με θρύλους, η Idun δεν έχει γέννα και ούτε γεύτηκε ποτέ τον θάνατο, και έγινε ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη από τους Θεούς όταν εμφανίστηκε με τον σύζυγο της τον Bragi στην Asgard. Για να μπορέσει να κερδίσει περισσότερο την εμπιστοσύνη τους, τους υποσχέθηκε ότι κάθε μέρα θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα μαγικά Χρυσά Μήλα που έφερε μαζί της στο καλάθι της. Αυτά ήταν που τους προστάτευαν από κάθε αρρώστια, τους κρατούσε φρέσκους, όμορφους, νέους για πολλά χρόνια. Όσα και να έκοβε, ο ίδιος αριθμός Μήλων θα υπήρχε και την επόμενη μέρα.

Η Idun ανήκει στην φυλή των Aesir θεών. Ο ρόλος της στην προχριστιανική μυθολογία και θρησκεία των Βορείων και άλλων γερμανικών φυλών, είναι δυστυχώς τυλιγμένη από σκοτεινό πέπλο. Παρόλα αυτά όμως, υπάρχει η ιστορία της "Απαγωγής της Idun".

Μια καλοκαιρινή μέρα, o Odin, o Loki και ο Hoenir (Θεός πολεμιστής της φυλής των Aesir) περπατούσαν στην Midgard (Γη). Πεινασμένοι στο τέλος της ημέρας, ήρθαν αντιμέτωποι με μια αγέλη από βόδια. Ο Loki έσφαξε ένα ενώ ο Odin και Hoenir άναβαν φωτιά. Αφού έψησαν το κρέας και τους φάνηκε αιώνια η διαδικασία, το κρέας ήταν ακόμα ωμό , τόσο όπως πριν το βάλουν στην φωτιά. Ένας τεράστιος αετός που κούρνιαζε σε ένα δέντρο, είδε όλο το σκηνικό και τους πρότεινε μια συμφωνία. Αν τον άφηναν να φάει πρώτος, το βόδι θα μαγειρευόταν. Οι Θεοί συμφώνησαν καθώς άλλη λύση δεν είχαν. Ο αετός πέταξε και πήρε την μερίδα του λέοντος από το βόδι. Προσγειώθηκε παραπέρα, και άρχισε να τρώει λαίμαργα. Ο Loki θύμωσε με την κλεψιά του βραδινού τους, που διαπέρασε το σκήπτρο του στο σώμα του αετού.

Απογοητευμένος, ο Loki είδε ότι το σκήπτρο του ήταν σφηνωμένο στο σώμα του αετού ( ο οποίος πέταξε αστραπιαία), και ήταν αδύνατον να το αφήσουν τα χέρια του. Ο αετός πέταξε τόσο χαμηλά, προσπαθώντας να κάνει την πτήση του Loki άβολη. Χτυπούσε ο αετός τα πόδια του στις πέτρες, χωρίζοντας τον σχεδόν στα δυο. Ο Loki τον παρακάλεσε για ένα τέταρτο από το φαγητό, αλλά ο αετός του είπε πως θα το κάνει αν βγάλει από τη Asgard την Idun και τα μήλα της. Τότε ο Loki κατάλαβε ότι ο αετός ήταν ένας Γίγαντας μεταμφιεσμένος. Τρελαμένος από το πόνο, δέχτηκε.

Πίσω στην Asgard, ο Loki έπεισε την Idun να ταξιδέψει μαζί του στην Midgard. Ο Γίγαντας Thiazi, φορώντας το δέρμα του αετού πάλι, βούτηξε και άρπαξε την Idun και τα μήλα της και την πήγε στο κάστρο του στο βουνό Jotenheim. Την χώρα των Γιγάντων. Εκεί θα μπορούσε να απολαύσει μόνος του τα μήλα. Η απουσία της έγινε γρήγορα αντιληπτή στην Asgard, και οι Θεοί άρχισαν να γερνούν και να γκριζάρουν, και οι δυνάμεις τους να ανακαλούνται. Με όση δύναμη είχε ο Odin, κάλεσε το Συμβούλιο των Θεών. Κάποιος θυμήθηκε ότι η Idun τελευταία εθεάθη με τον Loki. Οι θεοί βρήκαν τον Loki και απαίτησαν από αυτόν να βρει τρόπο να φέρει πίσω την Idun, αλλιώς θα γευόταν τον θάνατο από τα χέρια των Θεών.

Ο Loki συμφώνησε και έκανε ένα ταξίδι για να βρει τη Idun. Χρησιμοποιώντας το δέρμα από γεράκι για να πετάξει, πήγε στο κάστρο του Γίγαντα και εκεί βρήκε την Idun μόνη της. Λέγοντας τα ξόρκια του τα μαγικά, μεταμόρφωσε την Idun σε ξηρό καρπό και την άρπαξε, επιστρέφοντας την πίσω στην Asgard. Γυρνώντας ο Γίγαντας πίσω στο κάστρο, δεν την βρήκε. Ήξερε ότι μόνο ένας από τους Θεούς θα μπορούσε να την πάρει πίσω. Φόρεσε ξανά, για τρίτη φορά, το δέρμα του αετού και πήγε να βρει τον Θεό που άρπαξε πίσω την Idun.

Πίσω στην Asgard, είδαν οι Θεοί τον γεράκι να προσπαθεί να ξεφύγει από τον αετό. Αφού κατάλαβαν τη κατάσταση, στοίβαξαν ότι ροκανίδια είχαν και προσανάμματα κόντρα στο τοίχο της Asgard. Ο Loki και η Idun πέρασαν τον τοίχο πριν οι Θεοί ανάψουν την φωτιά. Ο αετός δεν μπόρεσε να αποφύγει τις φλόγες και τα φτερά του καταστράφηκαν. Έπεσε σφαδάζοντας από τους πόνους και οι Θεοί γρήγορα των σκότωσαν.

Ο Loki έβγαλε το δέρμα από πάνω του, είπε τα λόγια των ξορκιών του και έδωσε την κανονική μορφή στην Idun. Περνώντας ανάμεσα στους γερασμένους και αδύναμους πλέον Θεούς, η Idun τους επανέφερε στην αρχική τους δύναμη και ομορφιά, μοιράζοντας τα Χρυσά της Μήλα.


_________________
Dinle kalp sesini

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Απρ 20, 2018 11:28 pm