Λιγα λόγια για το Τάι Τσι

Μοιραστείτε
avatar
Filosofos
Wannabe Μάγος
Wannabe Μάγος

Άντρας Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Λιγα λόγια για το Τάι Τσι

Δημοσίευση  Filosofos Την / Το Σαβ Νοε 06, 2010 1:21 pm

Τάι Τσι (Tai chi). Τι να πρωτοπεί κανείς γι' αυτή την τέχνη; Θα παραθέσω εδώ μερικές πληροφορίες και τα υπόλοιπα θα τα πούμε σε άλλο άρθρο ή με απαντήσεις σε ερωτήματά σας.
Για να την κατανοήσει κάποιος, πρέπει πρώτα να κατανοήσει τι είναι το τσι.

Το τσι λοιπόν, είναι αυτό που αποκαλούμε στα ελληνικά ''Ζωτική Ενέργεια''. Είναι η ενέργεια που υπάρχει μέσα σε κάθε ζωντανό και κάθε αντικείμενο γύρω μας.

Το τάι τσι, είναι μία κινεζική ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ πολεμική τέχνη η οποία εξασκείται ώστε ο αθλητής να επιτύχει εσωτερική ισορροπία σε επίπεδα υγείας και ψυχισμού. Είναι ταυτόχρονα ένα είδος διαλογισμού καθώς οι αθλητές του τάι τσι καλούνται να έχουν πλήρη αυτοσυνείδηση αρχικά στις προπονήσεις και αργότερα σ' όλη τους την πορεία. Όσο περισσότερο εξασκεί κάποιος αυτή την τέχνη, τόσο αναπτύσει τον χειρισμό της ενέργειάς του. Επειδή είναι δύσκολο να σας περιγράψω τι σημαίνει χειρισμός του τσι, παραθέτω μερικά βίντεο (κάποια από αυτά είναι τσι κονγκ, δηλαδή η πιο ακραια μορφή χειρισμού του τσι)

https://www.youtube.com/watch?v=sz6PwUBXe6g

https://www.youtube.com/watch?v=TBvF6r6DOvc

https://www.youtube.com/watch?v=nNWPk6tYoUM&feature=related

Η κατεύθυνση της ενέργειας, σωματικής, νοητικής και πνευματικής, είναι απαραίτητη και καθοριστική στην πρακτική μαγεία. Το τάι τσι μας επιτρέπει να μαζέψουμε την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για την εργασία μας ώστε να γεμίσουμε θετικότητα και να προχωρίσουμε.

Είναι κινήσεις εμπνευσμένες από τη φύση, κινήσεις αρμονικές από τη μετακίνηση ενός ποδιού μέχρι το τίναγμα των δαχτύλων.
avatar
manren
Συντονιστής
Συντονιστής

Άντρας Καρκίνος Χοίρος
Φήμη : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2010

Απ: Λιγα λόγια για το Τάι Τσι

Δημοσίευση  manren Την / Το Σαβ Νοε 06, 2010 4:56 pm

καταπληκτικο θεμα φιλοσοφε cheers περιμενουμε και αλλες ασκησεις cheers

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι Απρ 24, 2018 11:25 am