Witcher Την / Το Πεμ Σεπ 22, 2011 3:00 am
Το μεγα προβλημα των νεων wannabe μαγων και μαγισσων. "Ειμαι χριστιανος. Πως μπορω να ακολουθησω την Wicca?" Ας πω και γω την αποψη μου επι του θεματος ετσι οπως το βλεπω.
Η απαντηση ειναι απλη.
Η Wicca δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενας ακομα τροπος ζωης. Οπβς ακριβως ειναι και τα αλλα πνευματικα μονοπατια, πχ. Σαμανισμος για τους Ιθαγενεις της Αμερικης. Η φυση ειναι ο οδηγος μας στο μονοπατι της εξελιξης μας. Η Γη, η Φωτια, ο Αερας και το Νερο, ο Ουρανος και η Γαια, ακομα και οι εποχες, ειναι οι καθοδηγητες μας. Εμεις οι Wiccans δεν εχουμε καποιο βιβλιο σοφιας οπως ειναι η Βιβλος για τους χριστιανους, το Κορανι για τους Μουσουλμανους κ.ο.κ. Ο καθενας μας ειναι το βιβλιο του εαυτου του που μεγαλωνει και ωριμαζει αργα. Ξεκιναει με την πρωτη μας ανασα οταν γεννιομαστε. Απο τοτε εχουμε προσβαση στον Πνευματικο Κοσμο, αλλα οσο μεγαλωνουμε και γινομαστε ενα με την καθημερινοτητα, ξεχναμε την συνδεση μας με την Αρχαια Δυναμη, με αποτελεσμα να ειμαστε ενα βιβλιο γεματο κενα και ελαχιστες λεξεις.
Αυτο που λενε οι παλιοι, οτι τα ξορκια σου θα ειναι πιο ισχυρα αν ειναι δημιουργημενα απο σενα, εχει μια βαση γιατι ειναι φτιαχμενα πανω στις δικες σου αναγκες. Αλλα οσο μαθαινεις να εμπιστευεσαι το ενστικτο σου, τη σημασια των συμβολων, των χρωματων κτλ. τι σημαινουν για σενα, και η μαγεια πως ειναι και πως νιωθεις με αυτη, το να δουλευεις με αλλα ξορκια ειναι καλη προπονηση. Εφοσον λοιπον, εισαι η δικη σου Βιβλος, μπορεις να συνδυασεις οποια φιλοσοφια θελεις στο δρομο της αναζητησης σου. Να εισαι δηλαδη Wiccan και να λατρευεις τον Ιησου. Να εισαι μαγος ή μαγισσα και να προσευχεσαι στους αγιους. Κατι που εκανε και η Κατινα απο τις μαγισσες της Σμυρνης. Μαγισσα αλλα χριστιανη. Ολα ειναι στο χερι σου. Δεν υπαρχει λαθος επιλογη ή δρομος. Αρκει να υπαρχει ισορροπια και αρμονια.
» Do As Ye Will, But Harm None ★☾
» "As above, So Below, As within, So without"
» Αν εγώ ασκώ μαγεία, περνάει η ενέργεια στα παιδιά μου:
» Νέα Σελήνη στον Κριό. ~ Η Εκστρατεία της Ειρήνης σου. ★☾
» Τιτανικός: Τα Φαντάσματα του Ατλαντικού
» Mαγικές Αντιστοιχίες για να φτιάξετε τα δικά σας spells/ potions.
» Τι τύπος Μάγου/ Μάγισσας είσαι;;;
» Tι είδους Μυστικιστής είσαι?